• Bazinul Olimpic, Bulevardul Garii, Brasov | Paradisul Acvatic, Bulevardul Grivitei 2F, Brasov | Belaqva – Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brasov

S-a dovedit ca inotul contribuie la dezvoltarea inteligentei!

Copiii care invata sa inoate de la o varsta frageda ating mai multe etape de dezvoltare mai repede decat restul. Cercetatorii de la Institutul Griffith pentru Cercetare Educationala au analizat 7000 de copii sub cinci ani din Australia, Noua Zeelanda si SUA timp de trei ani. Acest studiu este cel mai cuprinzator din lume in ceea ce priveste efectele inotului asupra inteligentei. La finalul studiului s-a demonstrat ca toti copiii care inoata de timpuriu dobandesc o gama larga de deprinderi mult mai devreme decat populatia obisnuita.

Informatiile au fost inregistrate si apoi comparate cu indicatorii de dezvoltare generala pentru copii, precum numaratul, exprimarea orala si capacitatea de memorare.

Cercetatorii au fost surprinsi de rezultatele studiului initial. Pentru a valida rezultatele, cercetatorii au supus copiii unei serii de teste cognitive.

Studiul a demonstrat ca inotul sporeste inteligenta, abilitatea de concentrare, memorare si atentia distributiva.

Acest lucru se datoreaza in principal miscarilor necesare practicarii acestui sport, care presupun coordonare si atentie, precum si abilitatea de a urma instructiuni.

Inotul, sportul recomandat pentru imbunatatirea memoriei: Copii cu varsta de peste 5 ani cu o experienta in inot au demonstrat ca sunt cu 11 luni mai avansati in ceea ce priveste exprimarea orala si cu aproape 7 luni mai avansati la calcule matematice fata de copiii care nu inoata.

Doi membri ai clubului sportiv CS Luna sunt dovada vie a acestor afirmatii. Botezatu Elena Bianca, eleva la Scoala Gimnaziala nr 4, Brasov, se mandreste cu note de 10 la Evaluarea Nationala din 2017. Nici Alexandru Petrache nu este mai prejos. Elevul de clasa a VIIIa la Scoala Gimnaziala Peter Thai a pus Rasnovul pe podium la Evaluarea Nationala anul acesta, fiind singurul din localitate cu media de 10 curat.

Ambii copii au o putere de concentrare deosebita, dand dovada de o minte ascutita si de o inteligenta demna de admirat. In timpul liber, acestia frecventeaza cursurile de inot de la CS Luna. Imbinand sportul cu invatatul, acesti doi copii sunt dovada faptului ca inotul este, intr-adevar, un sport nobil, care ofera numeroase beneficii atat corpului cat si mintii.
Concluzia: daca doriti ca micutii dumneavoastra sa isi dezvolte inteligenta, introlati-i la cursuri de inot. Vor primi astfel un avantaj intelectual inaintea inceperii scolii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Call Now Button