• Bazinul Olimpic, Bulevardul Garii, Brasov | Paradisul Acvatic, Bulevardul Grivitei 2F, Brasov | Belaqva – Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brasov

La numai 11 ani, un brașovean este campion național la înot

Raul Emanuel Neama a obținut titlul la Campionatul Național de la Pitești, în urmă cu patru zile. Puștiul este antrenat de George Munteanu, tânărul care s-a încumetat, în urmă cu doi ani, să traverseze Bosforul înot Între 20-22 martie, la Pitești, aproape 400 de juniori s-au întrecut în Campionatul Național de Poliatlon pentru copii. Brașovul a fost prezent la acest concurs cu doi copii, pentru categoria de vârstă 11 ani, care se antrenează în acest moment la Clubul Sportiv „Luna” din Poiana Brașov, sub îndrumarea profesorului George Munteanu.

Din cei 120 de copii care s-au întrecut pentru titlu la categoria 11 ani, brașoveanul Raul Emanuel Neama a reușit să treacă primul linia de sosire în proba de 50 m liber, cu timpul oficial 31 sec și 50 sutimi. Cel de-al doilea participant, Alexandru Rusu s-a clasat pe locul 22, la aceeași probă, cu timpul 34 sec și 52 sutimi. De asemenea, Raul Neama a mai reușit să obțină titlul de vicecampion național la proba de 100 m liber, cu timpul de 1:10:26. „Raul încă nu are 11 ani împliniți și deja a reușit performanța de a fi campion național. Rezultatul său vine în urma unor antrenamente de aproximativ un an de zile”, a declarat George Munteanu, antrenorul juniorului.

Următorul concurs în care Clubul „Luna” va fi prezent, potrivit lui George Munteanu, va fi în Brăila, orașul natal al antrenorului, în perioada 25-28 iunie 2009. Fost sportiv de performanță, George Munteanu este tânărul care, în 2007, a reușit performanța de a trece înot Bosforul, fiind singurul român participant la un asemenea concurs. S-a clasat al treilea din 500 de participanți. Performanța aceasta nu este singulară. În 2006, tânărul a înotat trei kilometri în Golful San Francisco, ce înconjoară temuta închisoare Alcatraz. Acum, tânărul, stabilit în Brașov, predă cursuri de înot clubul sportiv din Poiană, CS „Luna”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Call Now Button