• Bazinul Olimpic, Bulevardul Garii, Brasov | Paradisul Acvatic, Bulevardul Grivitei 2F, Brasov | Belaqva – Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brasov

Înotătorii privați, în topurile europene de natație

Trei înotători ai Clubului Sportiv Luna din Brașov și-au reprezentat cu succes țara la cea mai recentă competiție pe plan european. Concursul – Internationales Jugendmeeting 2010 – s-a desfășurat la Bonn, în Germania, în februarie, competiția europeană fiind înscrisă în lista de evenimente ale LEN: Liga Europeană de Natație. De acolo, Raul Neama, Remus Gal și Niki Szasz s-au întors nu doar cu mândria că au fost singurii români înscriși în concurs, ci și cu câteva medalii. „Acestea a fost primul concurs internațional la care am participat de când ne-am înființat.

Rezultatele au fost bune, conform așteptărilor, competiția fiind, în fapt, o verificare pentru Naționalele de la Pitești, care se vor desfășura în acest an la sfârșitul acestei luni. Rezultatele obținute în Germania ne fac să credem că ne vom prezenta foarte bine la competiția națională”, a explicat George Munteanu, antrenorul copiilor și directorul Clubului Sportiv. Cel mai bine s-a clasat Raul Neama, un puști de 12 ani care a confirmat rezultatele bune obținute la competițiile din țară. Astfel, Raul Neama s-a clasa al doilea la grupul de vârstă 1998 în proba 200 m. mixt, primul loc fiind ocupat de un sportiv din Belgia. La aceeași categorie de vârstă, Remus Gal a obținut locul 10. Niki Szasz, un puști intrat în competiții naționale abia de anul trecut, a luat primul loc la proba 50 m. bras, categoria de vârstă 1991. În proba de 200 m spate, Raul Neama s-a clasat din nou pe poziția a doua, iar în cea de 200 liber a reușit să obțină locul patru.

În proba de 100 m spate, în schimb, Raul s-a clasat pe prima poziție, în timpul 1:15, 94. Remus Gal, în schimb, nu a reușit să se claseze decât pe locul al 10-lea, la aceeași probă. Raul a mai obținut o poziție de top în proba de 400 mixt, situându-se ca timp scos, pe poziția a treia, după sportivii din Germania și Belgia. Un alt timp bun la concursul european l-a obținut și Niki Szasz (născut 1999), cu 0:38, 33 în proba de 50 m liber. La aceeași probă, dar la categoria de vârstă 1998, cei doi sportivi antrenați la Brașov au ocupat primele două poziții: Raul Neama pe primul loc, iar Remus Gal, pe al doilea, cu timpul 0:30, 14, respectiv, 0,32, 51. Raul Neama și Remus Gal au mai intrat în probele de 100 m fluture și 100 m liber, unde însă n-au scos un timp suficient pentru a ocupa primele poziții în top, clasându-se printre primii zece sportivi. Raule Neama și Gal Remus, înotători ai CS Luna, sunt antrenați de George Munteanu, singurul român care s-a încumetat să traverseze Bosforul înot. Celălalt sportiv al CS Luna, Niki Szasz, este antrenat de Racula Steblea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Call Now Button