• Bazinul Olimpic, Bulevardul Garii, Brasov | Paradisul Acvatic, Bulevardul Grivitei 2F, Brasov | Belaqva – Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1, Brasov

ÎNOT: La CS Luna au început să apară rezultatele!

Înotul este un sport cu tradiție la români. Carmen Bunaciu pe vremuri sau Camelia Potec în zilele noastre, ne-au ținut cu sufletul la gură la concursurile la care participau. Din păcate, ca în majoritatea sporturilor și la înot s-a înregistrat un regres treptat. Alternativa școlilor particulare poate scoate din anonimat un sport ce în primul rând asigură sănătatea, dar conform talentelor de la noi, poate fi și aducător de medalii la marile concursuri internaționale. Așa este și cazul clubului sportiv „Luna”. Aici am întâlnit un inimos iubitor al acestei discipline, George Munteanu. El este un „fac- totum” la club, se ocupă de selecția antrenorilor, închirierea bazinelor, are și grupe de copii pe care le pregătește și în general e omul care răspunde de tot ce înseamnă această instituție.

La „Luna” se pregătesc copii de la cele mai fragede vârste, așa zisa inițiere, urmând ca pe parcurs, cei cu aptitudini și dorință de performanță să opteze pentru o carieră în înot. Așa au apărut și rezultatele la concursuri, pe care le veți regăsi mai jos. Campion național la juniori II Copiii crescuți de Clubul Sportiv Luna, antrenați de George Munteanu si Cristina Dima, au ajuns anul acesta la vârsta junioratului și s-au întors de la primul Campionat National de Juniori II desfășurat la Baia Mare cu rezultate notabile: locul 7 la 50 m bras prin Diana Pitigoi, 6 la 50 m craul prin Horia Lungu, 5 – Sebastian Stinceanu în proba 100 m fluture, 4 in probele 200 m mixt,100 si 200m fluture prin sportivul Cosmin Spinu, 2 la 100 m future,50 si 100 m craul, si campion national in proba de 50m fluture Raul Neama.

În incheierea concursului, ștafeta de băieți a devenit vicecampioană în proba de 4×100 mixt, componența echipei fiind urmatoarea: Cosmin Spinu, Mihai Stroe, Raul Neama si Horia Lungu. La competiție au participat 41 de cluburi, 155 de baieți si 95 de fete. Șase medalii în concursul național de înot „masters” 104 concurenți (dintre care 39 la feminin și 65 la masculin) de la 15 cluburi din țară s-au aflat în bloc-starturi la cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Înot Masters, care s-au desfășurat la sfârșitul lunii trecute la piscina olimpică din cadrul Complexului Municipal pentru Sport și Sănătate din cartierul reșițean Lunca Bârzavei și s-a încheiat cu urmatoarele rezultate: 5 medalii de aur: 50 m,100 m spate, 50 m, 100m craul, 100 m fluture și una de argint la 50 m fluture. Luna a obținut la general locul 3 conform tabelei de punctaj „masters”. Au fost prezenți în competiție reprezentanți de la cluburi din București, Cluj, Arad, Timișoara, Ploiești, Brașov și Reșița.

Dincolo de toate aceste rezultate rămâne bucuria de a înota, indiferent de vârstă, de a face mișcare pentru sănătate și de reîntâlnire cu colegii din țară, cu care în timp s-au legat prietenii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Call Now Button