POLO

Cursuri Polo

Aparut din dorinta de schimba monotonia antrenamentelor clasice de inot, polo sau “fotbal in apa” este unul dintre cele mai vechi jocuri. Primul joc de polo pe apa a avut loc la 14 iulie 1876, in Anglia.
CS Luna organizeaza cursuri polo Brasov din dorinta de a-ti face cunoscut un altfel de joc, cu o istorie aparte.

Jocul presupune pasarea unei mingi de fotbal in apa, de la un jucator la altul. Echipele sunt constiuite din cate 7 jucatori iar un gol este luat in considerare atunci cand mingea intra in poarta.

Istoria

Primul campionat a avut loc in anul 1888, in Anglia. Pentru inceput au existat doar 4-5 echipe, fiind dificil transportul de la un oras la altul. Scotienii au fost cei care au castigat, cu 4-0 prezentandu-se cu o tehnica superioara. S-au concetrat pe conducere si pe pasarea balonului. Atunci s-a stabilit si un timp efectiv de joc de 20 de minute.

Acest joc a trecut cu rapiditate granitele britanice. In 1888 s-a jucat prima data in Belgia. 1897 in Franta, 1990 in Italia. Ungaria a fost tara care a creat o scoala a polo-ului in adevaratul sens al cuvantului. Primul joc este certificat insa ca avand loc in 1889.
In Romania, prima competitie de polo a avut loc in anul 1924, la Constanta iar prima participare la jocurile olimpice in 1952, la Helsinki.

Clubul sportiv CS Luna ofera cursuri polo Brasov, mentinand viu acest sport.

Polo la Jocurile Olimpice

Polo-ul si-a avut debutul olimpic in editia organizata la Paris in 1900. Marea Britanie, Belgia si Franta au concurant cu prilejul acestui turneu.

In 1911 s-a facut un pas urias in dezvoltarea acestui sport cand regulile anglo-scotiene au fost impuse pentru toate tarile practicante ale acestui joc. De asemenea, pentru ca au aparut diverse controverse a fost creat si International Water Polo Board. Era o comisie formata din patru britanici si patru reprezentanti ai Federatiei Internationale de Natatie. Regulamentul a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 1930.

Locatie
Olimpic 
Telefon
George Munteanu – 0787 222 777 
Antrenori
George Munteanu – antrenor coordonator 

Club Sportiv Luna Brasov

Creat dintr-o pasiune pentru a sustine un stil de viata sanatos!

Beneficiile noastre

Inscrierea la cursurile de inot prezinta multiple beneficii pentru dumneavoastra si/sau micutul sportiv. De la sanatate, la disciplina si distractie, cursurile de inot pot prezenta ocazii unice pentru socializare, dar si pentru stapanirea unui sport nou. Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie oricand!

Siguranta
Pentru noi, siguranta reprezinta un factor important, iar echipa noastra de profesionisti vor asigura siguranta fiecarei persoane in apa.
Pasiunea pentru inot
Clubul Sportiv Luna a luat nastere dintr-o pasiune imensa pentru inot. Instructorii nostrii profesionisti au experienta, sunt grijulii si plini entuziasm.
Construim incredere
Instructorii nostri ofera sansa fiecarui copil de a se remarca prin performanta. Acestia acorda atentie fiecarui copil in parte, astfel, ajutandu-i sa se simta confortabili in apa.
Sanatate
Exercitiul fizic este extrem de important pentru mentinerea sanatatii. In plus, este recomandat persoanelor ce sufera de diferite disfunctii, fizice sau psihice.
inscrie-te acum la cursuri!
Inscrierile la curs se fac prin completarea formularului de contact sau la numarul de telefon!
Call Now Button