Clubul sportiv CS Luna ofera cursuri polo Brasov.

Locatie: Bazinul Olimpic Brasov
Orar:

  • Luni – Vineri , 17:00 – 20:00 (Lectii cu durata de 50 minute.)

Tarife:

  • abonament / luna – 200 lei / 8 lectii
  • lectie – 35 lei / lectia

Antrenor: George Munteanu

Aparut din dorinta de schimba monotonia antrenamentelor clasice de inot, polo sau “fotbal in apa” este unul dintre cele mai vechi jocuri. Primul joc de polo pe apa a avut loc la 14 iulie 1876, in Anglia.
CS Luna organizeaza cursuri polo Brasov din dorinta de a-ti face cunoscut un altfel de joc, cu o istorie aparte.

polo

Reguli

Jocul presupune pasarea unei mingi de fotbal in apa, de la un jucator la altul. Echipele sunt constiuite din cate 7 jucatori iar un gol este luat in considerare atunci cand mingea intra in poarta. Primele porti au fost facute in Scotia, in 1887. Portari aveau voie sa stea atat in apa, cat si pe dig sau in barca. Le era permis sa intre pe teren de cate ori considerau ca este necesar sa opreasca actiunea adversarilor.

polo2

Primul campionat

Primul campionat a avut loc in anul 1888, in Anglia. Pentru inceput au existat doar 4-5 echipe, fiind dificil transportul de la un oras la altul. Scotienii au fost cei care au castigat, cu 4-0 prezentandu-se cu o tehnica superioara. S-au concetrat pe conducere si pe pasarea balonului.

Atunci s-a stabilit si un timp efectiv de joc de 20 de minute.

Acest joc a trecut cu rapiditate granitele britanice. In 1888 s-a jucat prima data in Belgia. 1897 in Franta, 1990 in Italia. Ungaria a fost tara care a creat o scoala a polo-ului in adevaratul sens al cuvantului. Primul joc este certificat insa ca avand loc in 1889.
In Romania, prima competitie de polo a avut loc in anul 1924, la Constanta iar prima participare la jocurile olimpice in 1952, la Helsinki.

Clubul sportiv CS Luna ofera cursuri polo Brasov, mentinand viu acest sport.

Polo la Jocurile Olimpice

Polo-ul si-a avut debutul olimpic in editia organizata la Paris in 1900. Marea Britanie, Belgia si Franta au concurant cu prilejul acestui turneu.

In 1911 s-a facut un pas urias in dezvoltarea acestui sport cand regulile anglo-scotiene au fost impuse pentru toate tarile practicante ale acestui joc. De asemenea, pentru ca au aparut diverse controverse a fost creat si International Water Polo Board. Era o comisie formata din patru britanici si patru reprezentanti ai Federatiei Internationale de Natatie. Regulamentul a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 1930.

polo1

Cursuri polo Brasov

Clubul sportiv CS Luna, ofera posibilitatea invatarii si practicarii unuia dintre cele mai vechi jocuri in apa si anume: polo.

Alaturi de echipa noastra poti invata ceva nou si interactiv care sa te relaxeze si sa contribuie la dezvoltarea ta fizica. Vino si ia parte la cursuri polo Brasov oferite de CS Luna!

cursuri polo brasov